עבודת התזה שלי לתואר מוסמך בביולוגיה ימית באוניברסיטת חיפה, כללה פיתוח מערכת צילום פלורסנטית שתאפשר להבחין בהתיישבות אלמוגים כבר מהשלבים הראשונים, כשהם בגודל של פחות ממילימטר אחד, על ידי ניצול התכונה שלהם לזהירה פלורסנטית כשמאירים עליהם באור אולטרא-סגול. החידוש במערכת הצילום היא האפשרות לבצע את הצילום בכל עומק ובכל שעה ביום, עם מערכת המורכבת ממוצרי מדף הזמינים בכל העולם.
למעשה, עד היום, נהוג היה לצלול עם פנס תאורה אולטרה-סגולה בשעות הלילה, כשמסנן צהוב מוצמד למסכת הצלילה, כדי לראות את אותה התופעה. עובדה שסיבכה מאוד את היישום לצרכי מחקר והפכה את כל הנושא לבלתי אפשרי במקומות רבים בעולם, מפני שצלילה בשוניות רבות בעולם מחייבת הפלגה עם סירה, והאופרציה הכרוכה בביצוע צלילת לילה, עם כל המגבלות הקשורות בה, בעיקר מטעמי בטיחות, אך גם מטעמי עלויות וזמינות כוח אדם לביצוע צלילות חוזרות כאלו- פשוט מסובכת מידי.
היכולת לצלול בכל עומק, ובכל שעה ביום, והשימוש במצלמה אחת ויחידה לביצוע תמונה פלורסנטית ותמונה רגילה, מתאפשרת הודות לשימוש בפורט שטוח כשהמסנן מורכב מחוץ למארז המצלמה, כך שניתן להסירו ולהרכיבו מהעדשה בקלות ובמהירות.
למעשה, פרק הזמן שלוקח לצלם תמונה פלורסנטית ולאחריה תמונה נוספת שאינה פלורסנטית, אינו עולה על 7 שניות. כך ניתן להשוות בין תמונה רגילה, בה רואים את המורפולוגיה והמבנה של האורגניזם- דבר המסייע בזיהוי המין, או הבחנה בין אלמוג ליצור אחר בעל פלורסנציה, לבין החותמת הפלורסנטית שלו.
Get free iPhone 15: http://nettechacademy.com/upload/go.php hs=82c4eb271d5daa3e96054a2a6358284a*
nz0grx