את הפרוייקט הראשון שלי בצילום מחקרי, ביצעתי בשנת 2008, אולי 3 שבועות לאחר קניית המצלמה החדשה, ניקון D300.
פגשתי ברמי צדוק מחוץ לספריה ב"מכללה הימית – מכמורת" ובתור אחד שמבין דבר או שניים בצילום, הוא רצה להתייעץ בי בקשר לצילום שהוא מתכנן לבצע בניסוי שהוא עורך. בזמנו הוא ערך ניסוי בירידת רמת ה-pH בים (ירידת החומציות) בעקבות עליית רמות CO2 באטמוספירה, כחלק מההתחממות הגלובאלית. התופעה גורמת ליצורים המשקיעים שלד גירני, להפסיק להשקיע שלד ולשנות את אופי מחייתם. המטרה של הצילום הייתה להראות יום בחייו של אלמוג "עירום", שנחשף לרמות נמוכות של pH במשך כשנה, וליצור מהצילום סרט באורך של 2 דקות ע"מ להציגו לקהל ולהמחיש ע"י כך, את תוצאות הניסוי.
לצורך הצילום השתמשתי באופציית "Interval sooting" הקיימת ב-D300 ובעצם מאפשרת לך לבצע צילום בקיטועי זמן, הידוע באנגלית כ- Time Laps. השימוש במצלמת DSLR עם חיישן גדול (לעומת מצלמות ווידאו) איפשר לי לצלם תמונות ברזולוציה גבוהה ושליטה על כל פרמטר בצילום. על מנת לבצע זאת כמו שצריך, התחלתי מהסוף… ידעתי שצריך להשיג 2 דקות של סרט מתוך 12 שעות של צילום אמיתי ולכן חישבתי כמה פריימים עליי להכניס ב-שתי דקות של סרט סופי. מהכפלת 120 שניות ב-24 פריימים לשניה, קיבלתי 2880 פריימים, שאותם אני צריך לצלם במשך 12 שעות. תירגמתי 12 שעות לדקות וחילקתי במספר הפריימים הכולל- 2880/720=4, ז"א- 4 פריימים בדקה, מה שאומר שאת המרווח בין התמונות אני צריך לקבוע על 15 שניות.
בגלל השינוי המתמיד בתנאי התאורה במשך היום וחוסר היכולת להזיז את המצלמה או בכלל לגעת בה (מחשש שתזוז), רציתי לקבוע מה שיותר פרמטרים על מצב אוט', חוץ מהצמצם, שמשפיע על עומק השדה ועל חדות התמונה. אי לכך קבעתי את הרגישות (ISO), התריס ואיזון הלבן על מצב אוט'. את המצלמה הצבתי על חצובה עם עדשת מאקרו, כשהיא צמודה לזכוכית אקווריום שבו היה האלמוג, ושצופה בבריסטול שחור כדי למזער את ההשתקפויות בו. את הצילומים התחלנו ב-07:00 בבוקר וסיימנו ב-19:00 בערב כשאנחנו שולטים בתאורה בצורה ידנית ומדמים, ע"י הזזת מיקומה ביחס לאלמוג, את תנועתה של השמש ברקיע במשך היום.
לאחר הצילום, תפירת הפריימים לסרט היתה פרוייקט בפני עצמו… קיבלתי תיקייה של קרוב ל-2800 תמונות במשקל כולל של יותר מ-4Gb שהייתי צריך להפוך לסרט באורך של 2 דקות. את התוצאה הסופית, אתם רואים בראש עמוד זה. האיכות לא מייצגת והיא נמוכה בגלל הדחיסה לאינטרנט. הסרט המקורי שוקל 500Mb ל-2 דקות….
אני מקווה שהפוסט הזה מסייע למי שבוחר לצלם ב- Time Laps.
אשמח להאיר נקודות לא מובנות, וכמובן אשמח לסייע בכל שאלה. מוזמנים לפנות אליי.
Elad Mills
חגי !
רק מחמאות אחי, כל הכבוד.
חבל שאי אפשר לראות את הסרט באון ליין.
חגי נתיב
היי מילס!
משום מה הסרטון "ברח" מהפוסט…
החזרתי אותו עכשיו ואתה מוזמן לצפות בו.
תודה רבה!
אני מבין שאתה עורך מחקר על החברה האלה… אשמח לסייע בכל שאלה.