צלילת סקר היא אחת הצלילות המאפשרות יותר מבחינת ההזדמנויות לצילום שיש. המטרה בצלילה כזו היא ליצר סרטון משולב בתמונות בדרך כלל, לפי דרישת הלקוח, המייצג באופן טוב את מה שקיים מתחת למים. מבחינתי כצלם זה אומר, בוא לצלול, צלם מה שאתה רואה, או בקיצור: תהנה ותעשה מזה סרט!
את הצילום אני מבצע עם מצלמת וידאו ברזולוציה גבוהה המצלמת בזווית רחבה כשעליה אני מרכיב זרוע עם מיכשור מדידה (מחשב צלילה ומצפן) המאפשר לעקוב אחרי העומק, הכיוון וזמן הצלילה, כדי להקל על עבודת ניתוח הנתונים מהסרטון הסופי, גם למי שלא היה בצלילה עצמה.
את הסקר מבצעת חברת ייעוץ ושירותים בביולוגיה ימית עבור החברת חשמל.
צלילה תחת מזח הפחם בחדרה היא הזדמנות נדירה עבור כל צולל בגלל האישורים הרבים הנדרשים לביצוע צלילה במקום כזה. מזח הפחם הוא מקום עגינתן של אניות גדולות הנושאות פחם המזין את תחנת הכוח בחדרה ומעבר לרגישותו הבטחונית, קיימת הבעיה של צלילה מתחת למנועי האניה. לשם כך, לפני הצלילה, עולים אל גשר האוניה כדי לפגוש את הקפטן ולהחתים אותו שהוא מודע לצלילה ושבשום מצב לא יפעיל את מדחפי האוניה, העלולים לשאוב לתוכם את הצוללים.
הסביבה השמורה מתחת למזח הפחם מתאפיינת בעמודים עצומים היורדים מגובה פני הים (וכ-14 מטר מעליהם) אל קרקעית הים (וכמה מטרים מתחתיהם) עליהם יש צמדה רבה ומתפתחת שונית מלאכותית. מתחת למזח, בין העמודים, הצטברה עם השנים פסולת בניה רבה שהושלכה או נפלה מלמעלה בשנים בהם המודעות לים היתה נמוכה או גושי פחם שנפלו בתהליך פריקת האוניה למסוע ומאות דגים מצאו להם מקלט בין ערמות המתכת והפלסטיק.
כיום, נשאלת השאלה האם יש להוציא את הפסולת שהפכה לבית גידול (ובכך להרוס בית גידול עשיר) או להשאירה שם למרות היותה בהגדרה- פסולת.
אני בדעה שצריך להשאיר את בית הגידול כמו שהוא כי הוצאתו כרוכה בהריסת ביתם של יצורים רבים, בסיכון חיי אדם מיותר (צוות העבודה) ובעלויות גבוהות כולל עצירת תנועת אוניות הפחם בזמן העבודות.
מוזמנים לצפות במספר תמונות שצולמו מתחת למזח הפחם.
כתיבת תגובה