הרבה שנים עברו מאז שמעתי את שמה לראשונה ועד שהגעתי לצלול בה. הזינוביה, מעבורת ענקית שטבעה בהפלגתה השניה בלבד, זכתה לסיפורים רבים סביב מקרה טביעתה. לא ברור מה נכון ומה לא, אבל בשורה התחתונה, יש לנו, אוכלוסיית הצוללים בישראל, את אחת מהטבועות הנחשבות בעולם קרוב קרוב, במרחק הפלגה של 13 שעות או טיסה של שעה.
הזינוביה כ"כ גדולה שהיא יכולה לספק בקלות שבוע צלילות מהנה במיוחד.
ספארי צלילות בזינוביה מתבצע ע"י מועדונים שונים בארץ (אוקטופוס, פוצקר וכו') וניתן להגיע אליה בשייט מחיפה או במטוס ללרנקה מתל-אביב. הספארי מתבצע בד"כ ע"י יציאה ביאכטה מנמל לרנקה ע"י אחד ממועדוני הצלילה המקומיים, ביצוע שתי צלילות יומיות (מדובר בצלילות עמוקות ולכן לא מבצעים צלילת יום שלישית) וחזרה למלון בלרנקה ובילוי קולינארי כלשהו בטברנות הרבות הקיימות בה.
מעבר לגוף המעבורת הענק למראה מבחוץ, ניתן לבצע צלילות חדירה לבטן המעבורת ולהנות מחללי איחסון עצומים בהם נמצאות עדיין המשאיות שהובלו על המעבורת ומדורי מגורים ועבודה מודרניים שנשתמרו בצורה מעוררת פליאה.
קשה להעביר בתמונות את הגודל העצום הזה כי הגוף הענק של המעבורת נעלם בקצה מגבלת הראות לפני שהוא נגמר. בוידאו לעומת זאת, בגלל התנועה של המצלמה, מצליחים לקבל רושם יותר טוב של הגודל, ועדיין, אין כמו להיות במקום עצמו ולחוות אותו.
למזלי, הוזמנתי ע"י מועדון הצלילה של מעגן מיכאל לסופ"ש השתלמות טבועות עם מדריכי המועדון וכך זכיתי לבקר בזינוביה בפעם הראשונה. יצאנו דרך מועדון אוקטופוס מרינה דייברס בטיסה ללרנקה וצללנו עם "אלפא דייברס".
מומלץ לצוללים המרגישים בטוחים בעצמם ושביצעו כבר מספר צלילות לילה (חשוך בתוך החללים ) ולדעתי עם מינימום של 40 צלילות רשומות. כדאי להגיע לזינוביה עם הסמכת ניטרוקס, התמחות עומק וכמובן- פנס איכותי. ככה ההנאה תהיה גדולה יותר.
תהנו מהסרטון והתמונות
Zenobia wreck dive from Hagai Nativ on Vimeo.
כתיבת תגובה