ביולוג ימי או צלם?

פורסם ב: כל הכתבות, מחקר ימי, תת מימי | 8

אוקטובר 2002– אני מיטלטל על גבול הים הקאריבי בסירת מנוע קטנה השייכת למועדון הצלילה בו אני עושה את קורס הדייב מאסטר שלי. איתי על הסירה, משיט מקומי, חברי הטוב נופר: מדריך צלילה ישראלי איתו אני מתגורר ושתי בחורות צעירות להן אני אמור להעביר תדריך לפני צלילה בספרדית רצוצה. בשיחה המתנהלת בינינו לפני הצלילה הן מספרות לי שהן ביולוגיות ימיות מאוניברסיטת בוגוטה, והן באו לצלול בטגנגה (כפר דייגים קטן בזמנו) בצפון קולומביה, כחלק מאיזה מחקר שהן עושות.

ואז זה היכה בי. מכת ברק ראשונה. אני מבין שאני רוצה להיות ביולוג ימי. אני עוד לגמרי לא מבין מה זה ביולוג ימי… אני אפילו לא מכיר טוב כל כך את ג'ורג' קונסטנזה מסיינפלד אז… כל מה שאני יודע זה שטוב לי איפה שאני. כל בוקר אני מתעורר ליום חדש של צלילות, בין שתיים לשלוש ביום, כל הזמן בקרבת הים ואני לא מוציא על זה הרבה כסף. אבל אני יודע שהמצב הזה לא ימשך לעד, ומתישהו יגמר הקורס בן החודשיים ואצא מקולומביה לכיוון פטגוניה, כדי לסיים שם את הטיול בן השנה שאני עושה בדרום אמריקה.
אני מבין שאם אהיה ביולוג ימי, אוכל לצלול כל יום ולחיות מזה.

פברואר 2004– לפני שבוע נחתנו בהודו, ליאת ואני. אנחנו בגואה ואני כבר עם המצלמה הדיגיטאלית הראשונה שלי (D100). בשיחה בנושא צילום עם אחד הישראלים שפגשנו, הוא שולף ספר קטן מהתיק שלו: "מדריך שטח לצילום- נשיונל ג'יאוגראפיק". אני מעיין בו, עובר על כל הדברים הטרוויאלים של לימוד יסודות הצילום, ומגיע בסוף הספר לפרק המראה כמה תמונות וראיונות עם מספר צלמים מובילים של נשיונל ג'יאוגראפיק. אני נעצר על צלם בשם "דיוויד דובילה" בראיון על צילום תת ימי. בסוף הראיון מרוכזות עצות הצילום של דובילה. הראשונה מתייחסת לפיתוח יכולות צלילה גבוהות, השניה מייעצת לצלם התת ימי המתחיל, ללמוד ביולוגיה ימית כדי להכיר את התווך הימי והחיות הנמצאות בו.

מכת ברק שניה. צילום תת ימי.

אוקטובר 2005–  אני מוצא את עצמי, לצד נופר, חברי הטוב ומדריך הצלילה מקולומביה, מתחיל את שנת הלימודים ב"בית הספר למדעי הים והסביבה הימית, מכמורת". בין 500 הסטודנטים שסביבי, אני היחידי שיודע שמה שהוא רוצה להיות זה צלם תת ימי ואני מתכוון להשקיע בשיפור יכולות הצלילה לצד לימודי ביולוגיה ימית, כעצתו של דיוויד דובילה.

 

במהלך שנות לימודיי לתואר B.Sc – במדעי הים והסביבה הימית (2005-2009), חוץ מחתונה לאחת ויחידה, קורה עוד משהו גדול: אני רוכש, בעזרת הוריי, מארז תת ימי ומצלמה דיגיטאלית חדישה (D300) ומתחיל לגלות את העולם התת ימי, הפעם מאחורי העדשה, תוך שאני מיישם את כל מה שלמדתי בנושא צלילה, ואת כל נסיוני כצלם מעל המים. אני חייב להודות שגרף הלמידה שלי היה מהיר משחשבתי ונסיוני העשיר בשני תחומים אלו סייע רבות להפקת תוצאות מרשימות, כבר בצלילות הצילום הראשונות.

זהו, הוחלט. ביולוג ימי וצלם תת ימי. השילוב המושלם מבחינתי. כאן טוב לי וכאן אני רוצה להשאר.

צילום: אמיר שטרן

8 Responses

  1. Raphael Bendelac

    שם טוב לנו, וכולנו רוצים שתשאר!
    אני רק מקווה שיום אחד תעשה גם עלי סיפור ולא רק על נופ 🙂
    כתבה מעניינת

  2. חגי נתיב

    אני שמח!
    יש לי כבר סיפור עליך, אבל תדע שהוא כולל כיפה צהובה עם סמיילי…

    תודה!

  3. ori

    מאמר נפלא – תמשיך לעשות את מה שאתה אוהב וכ"כ מצטיין בו.

  4. ניצן

    ביולוג צלם ימי. ככזה הכרתי אותך וכזה אתה. ונשמה וחבר טוב ואיש יקר. בלוג מעניין וממש מתאר יפה את התהליך! חולה עליך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.